News

MUSIC FIRST+ featuring PETE TONG

PETE TONG


Šā gada, 20.augustā pasākumā – music First+ (klubā Essential) uzstāsies elektroniskās deju mūzikas kulta figūra, neviens cits kā PETE TONG!

Pīts Tongs ir atzīts par pasaules ietekmīgāko dīdžeju un elektroniskās mūzikas industrijas galveno modes diktētāju (tastemaker). Šādu statusu viņš sasniedzis, darbojoties leģendārajos deju mūzikas šovos «BBC Radio One» ēterā — «Essential Mix» un «Essential Selection».

BBC mājaslapa liecina, ka radioraidījums «Essential Mix» ir visu laiku visvairāk lejupielādētā programma radiostacijas vēsturē — skaits mērāms miljonos reižu. Tikmēr pats Tongs ir ierakstījis rekordus par ilglaicīgāko radio raidījumu BBC vēsturē.

Viņš ir veidojis arī skaņu celiņus filmām «The Beach», «Human Traffic» un «24 Hour Party People». Savukārt 2004. gadā tika uzņemta filma «It’s All Gone Pete Tong», kurā viņš attēloja pats sevi.

Pīta Tonga viedoklī ieklausās visi; dziesmas, ko viņš spēlē savā radio šovā, drīz kļūst par hitiem. Daudzas deju mūzikas zvaigznes ir radījis viņš pats. Pateicoties viņa lielajai ietekmei, mūsdienu elektronisko mūziku nemaz nevar iedomāties citādu, jo tā būtu attīstījusies lēnāk un, iespējams, pavisam citā virzienā. Jau turpat desmit gadu garumā Pete Tong ir viens no galvenajiem cilvēkiem uz pasaules deju mūzikas skatuves, kurš attīsta deju mūziku vēl šodien un sniedz iespēju daudziem producentiem pamosties slaveniem.

Šajā gadā Pete Tong kārtējo reizi pierādījis sava vārda nozīmīgumu. Britu deju mūzikas īstā seja Pete Tong, kurš 8. aprilī nosvinēja sava darba BBC radio stacijā 20.jubileju, bija Pure Pacha oriģinālrezidents Ibizā līdz 2008. gadam, kad to pameta un pārcēlās uz Ibizas klubu Eden. Tomēr šogad Pete Tong oficiāli paziņoja par atgriešanos Ibizas klubā Pacha un apstiprināja savas piektdienas rezidences Ibizas ikoniskajā klubā zem nosaukuma Pure Pacha All Gone…Pete Tong, dodot mājienu uz slaveno filmu par Ibizu.

Visus Pete Tong sasniegumus par labu deju mūzikai nav iespējams uzrakstīt. To ir ļoti daudz. Viņa vārdam ir patiešām ikoniska nozīme. Vēl 90-to gadu beigās, kad Latvijā ne katram bija pieeja uz BBC Radio, Pete Tong «Essential Mix» ieraksti bija pieprasītākā prece party people aprindās. Tie tika pārdoti, kopēti, un pārpārdoti no jauna. Tolaik, informācijas deficīta laikā, daudziem tverot caur kaimiņa satelītantenu Pīta Tonga Essential Mix pārraides, tā bija vienīgā iespējas uzzināt par to, kas jauns notiek elektroniskās deju mūzikas pasaulē.


www.theroom.lv

http://www.petetong.com/